savunmahavacılıkteknolojipolitikaanalizmevduatkriptosağlıkkoronavirüsenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,5424
EURO
36,0063
ALTIN
3.006,41
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Karla Karışık Yağmurlu
2°C
Ankara
2°C
Karla Karışık Yağmurlu
Pazar Karla Karışık Yağmurlu
1°C
Pazartesi Çok Bulutlu
2°C
Salı Parçalı Bulutlu
2°C
Çarşamba Çok Bulutlu
4°C

Korona Virüs Tedavisinde Endikasyon Dışı ve Erken Erişim İlaçların Kullanımı

Korona Virüs Tedavisinde Endikasyon Dışı ve Erken Erişim İlaçların Kullanımı
A+
A-

 

İlaç Tuzağına Düşmeyin!

 

COVID-19 Tedavisinde Endikasyon Dışı, Erken Erişim İlaç Kullanımı ve Salgınlar Esnasında Randomize Klinik Çalışmalar

 

Yazar: Andre C. Kalil, MD, MPH1, 24 Mart 2020

Çeviren: Ercan Caner, Sun Savunma Net, 03 Nisan 2020

 

Sayın Andre C. Kalil tarafından kaleme alınan bu bilimsel makaleden sonra, Sun Savunma Net sitesinde yayımlanan ‘‘Yunanistan Neden Beş Ton Klorokin Aldı?’’, ‘‘Dayanışma Projesi’’ ve ‘‘Fransız Araştırmacıdan Başarılı COVID-19 İlaç Denemesi’’ başlıklı yazıları da okumanızı öneririm.

Özellikle ‘‘Dayanışma Projesi’’ başlıklı yazıda; Dünya Sağlık Örgütü tarafından dünyanın her yerindeki doktorlara kullanılması tavsiye edilen ilaçlar arasında remdesivir, klorokin ve hidrosiklorokin, ritonavir/lopinavir ve ritonavir/lopinavir + interferon beta ilaç/ilaç bileşenlerinin olduğuna dikkatinizi çekmek isterim.

Dünya Sağlık Örgütü; COVID-19 hastalarının yaklaşık %15’nin hastalığı ağır şekilde geçirdiği, hastanelerin yükünün inanılmaz ölçüde arttığı ve ümitsizce tedavi çare veya çarelerine ihtiyaç duyulan bu ortamda, bugüne kadar görülmeyen bir proje başlatmıştır. Dayanışma Projesi kapsamında; araştırmacı ve halk sağlığı kurumlarının yıllar sürebilecek yeni tedavi yöntemleri geliştirmesini beklemek ve her şeye sıfırdan başlamak yerine, COVID-19’un tedavisinde, bugüne kadar başka hastalıkların tedavilerinde başarılı sonuçlar veren ve insanlarda güvenle kullanılan ilaçlar denenecektir.

Evde kalmak ve alınabilecek bütün kişisel tedbirleri uygulayarak virüse yakalanmamak birinci önceliğiniz olmalıdır. Olur da virüse yakalanırsanız, hastanede size ne tür ilaçlar verileceğine kendiniz karar veriniz.

 

Sağlıklı kalınız.

 

Makalenin tamamını BURADAN okuyabilir, PDF formatında bilgisayarınıza/akıllı cihazlarınıza indirebilirsiniz. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.