savunmahavacılıkteknolojipolitikaanalizmevduatkriptosağlıkkoronavirüsenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,5135
EURO
36,8798
ALTIN
2.649,82
BIST
9.920,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Açık
33°C
Ankara
33°C
Açık
Çarşamba Açık
32°C
Perşembe Açık
29°C
Cuma Açık
29°C
Cumartesi Açık
31°C

ALZHEIMER NEDEN ARTIYOR?

ALZHEIMER NEDEN ARTIYOR?
A+
A-

ALZHEIMER NEDEN ARTIYOR?

Turgay Derya, sunsavunma.net, 28 Temmuz 2024

İster sakkaroz, ister yüksek fruktozlu mısır şurubu tüketin, tek tek glikoz ve fruktoz molekülleri bağırsaklara iner, orada emilir ve karaciğere iletilir fruktoz karaciğerde metabolize edilir ve yan ürünlerden biri ürik asittir.

Karaciğerin şeker kapasitesini aşarsanız, diyelim ki bir çörek yerseniz ya da ekstra şuruplu bir meşrubat içerseniz, o zaman ne olacağını tahmin edin.

Bu fruktoz yükünün önemli bir kısmı aslında karaciğerden dışarı çıkar, özünde kan dolaşımına dökülür ve sonra beyne doğru yol alır ve şimdi bu fruktoz beyni doğrudan etkiler ve ürik asidin beyne yaptığı şey kötüdür.

Özellikle fruktoz glikasyon ve oksidatif stres denilen bir şey yapar, glikasyon esasen şeker molekülünün bir proteinin amino asit kısmı ile birleşmesidir, bu da sizi yaşlandıran şey olan ileri glikolat son ürünlerin oluşumuna yol açar.

Hem glikoz hem de fruktoz glikasyona neden olur, ancak fruktoz bunu yedi kat daha hızlı yapar.

Fruktoz glikoza kıyasla 100 kat daha fazla oksijen radikali üretir ve tüm bunlar oksidatif stres anlamına gelir, bu oksidatif stres mitokondrilerin daha hasta hale gelmesi ve sonunda işlevsiz hale gelmesi anlamına gelir. Bu mitokondriler işlerinde başarısız olmaya başladığında hücreler ölmeye başlar.

Diyabeti olanlarda Alzheimer gelişimi normal insanlara göre 4 kat fazladır.

                                                                              ***

Dr. Mike Hansen’in anlatımındaki bu bilgilere göre Alzheimer’de artışın sebebi, şeker tüketiminin artışı, ama bunda ana suçlunun fruktoz, yani pancar şekerinin yerini almış olan mısır şurubu olması.

Cargill ve Pendik Nişasta firmaları hükümete baskı yaparak ürettikleri mısır şurubu kotasını artırıyorlar, bu yolla para kazanmak için insanları demans yapıyorlar.

BU ALANA REKLAM VEREBİLİRSİNİZI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.