savunmahavacılıkteknolojipolitikaanalizmevduatkriptosağlıkkoronavirüsenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
35,5074
EURO
36,6088
ALTIN
3.052,27
BIST
9.715,86
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Hafif Yağmurlu
6°C
Ankara
6°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
6°C
Cuma Çok Bulutlu
5°C
Cumartesi Açık
6°C
Pazar Açık
9°C

MELANOM CİLT KANSERİ

MELANOM CİLT KANSERİ
A+
A-

MELANOM CİLT KANSERİ:
2030 YILINA KADAR EN FAZLA ÖLÜME NEDEN OLAN
KANSER OLMAYA DEVAM EDECEK

Cilt kanserinden yaşamını yitirenlerin sayısı 2030 yılına kadar artmaya devam edecek ve 2050 yılından itibaren azalmaya başlayacak.

Çeviren: Ercan Caner

Merkezi Lyon’da bulunan International Prevention Research Institute araştırmacılarına göre; cilt kanseri nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı önümüzdeki yıllarda artmaya devam edecektir. Melanom nedeniyle ölenlerin sayısı, 2030 yılına kadar artacak olsa da, 2050 yılından sonra bu hastalığa bağlı ölümlerin sayısında bir düşme yaşanacaktır. Araştırmacılar, elde ettikleri  bulguları, 27-30 Ocak 2017 tarihleri arasında Amsterdam-Hollanda’da düzenlenen ECCO (European CanCer Organisation)’nun Avrupa Kanser Kongresinde sunmuşlardır.

Ultraviyole ışınlarına maruz kalan nüfusun yaşlanması

Araştırmacıların bu tahminleri nasıl açıklanabilir?  Alice Koechlin’in açıkladığına göre; öncelikle, melanom cilt kanserinden en fazla hayatını kaybedenler, ultraviyole ışınlarının zararlarının bilinmediği ve sağlık uzmanları ve bilim adamlarının güneş ışınlarının yararlı olduğunu düşündükleri dönemler olan 1900-1960 yılları arasında doğanlardır. 1960’lı yıllara kadar cilt rahatsızlığı ve raşitizm hastalığı olan çocukları tedavi etmek maksadıyla güneş ışınlarına maruz bırakmak çok yaygın bir uygulamadır. Araştırma yapılan Avustralya, Birleşik Devletler ve İsveç’te, araştırmacılara göre bu rahatsızlıktan ölenlerin azami ölüm oranı seviyesine ulaşılmakla birlikte, nüfusun yaşlanmasına bağlı olarak, melonomdan kaynaklanan ölümler, 2030-2035 yıllarına kadar artmaya devam edecektir.


Tedavi ve ölümleri azaltmak için hastalıktan korunma

Ya sonra? Bu yaklaşımlar melanom için henüz bir tedavi yönteminin bulunamamış olması gerçeğine dayanmaktadır. Fakat araştırmacılar, bu alanda çalışmaya devam etmektedirler ve gelinen aşamadan da oldukça umutludurlar. Alice Koechlin, uygulanan etkili tedavi yöntemleriyle, 2030 yılında sonra melanom cilt kanserinden ölümlerin sayısının azalmasını beklediklerini ifade etmektedir. Zamanla, 50 yaşın altındaki insanlarda melanom hastalığı nedeniyle ölenler çok azalacak ve 2050 yılına kadar neredeyse bütün melanoma bağlı ölümler, 70 yaşın üzerindeki insanlarda görülecektir. Melanom nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısındaki düşüşün bir  başka nedeni de ultraviyole ışınlarından korunmak için alınan tedbirlerdir.

Çevirenin Notları: Yazının orijinaline aşağıdaki linkten erişebilirsiniz. Sağlıklı günler dileriz.

http://www.medisite.fr/a-la-une-melanome-ce-cancer-va-
continuer-de-faire-de-plus-en-plus-de-morts-jusquen-2030.
1301523.2035.html?xtor=EPR-55-%5BMedisite-Alerte-Infos%5D-20170131

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.