savunmahavacılıkteknolojipolitikaanalizmevduatkriptosağlıkkoronavirüsenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2414
EURO
36,9664
ALTIN
2.933,70
BIST
8.855,03
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Açık
16°C
Ankara
16°C
Açık
Cuma Açık
14°C
Cumartesi Çok Bulutlu
13°C
Pazar Az Bulutlu
14°C
Pazartesi Az Bulutlu
12°C

Radikal Değişiklikler Yapılmadan Türkiye’nin Avrupa Birliğinde Yeri Yok

Radikal Değişiklikler Yapılmadan Türkiye’nin Avrupa Birliğinde Yeri Yok

Radikal Değişiklikler Yapılmadan Türkiye’nin Avrupa Birliğinde Yeri Yok

Avrupa Parlamentosu Başkanı Antonio Tajani: Türkiye’de basın özgürlüğü ile ilgili gelişmeler, Türkiye’nin Avrupa’nın temel değerlerine arkasını döndüğünün bir işaretidir.

Ercan Caner, Sun savunma Net, 8 Mayıs 2018

Tajani- Bir hareket yapmış, acaba ne anlama geliyor? Tamam? Para? Sıfır? Seks? Eşcinsellik?

Kıbrıs ve halkının yanında olduğunu ifade eden, Ankara’ya hayır demek Türkiye’yi islamcılara teslim etmek anlamına gelir diyen, kimse bir Avrupa ülkesine Nazi ülkesi diyemez çıkışı hafızalardan silinmeyen Bay Antonio Tajani, Avrupa Parlamentosunda düzenlenen 3. Dünya Basın Özürlüğü Gününde yaptığı açıklamada; basın özgürlüğü açısından Türkiye’nin durumunun dikkatleri üzerinde topladığını ve Basın Özgürlüğü Endeksinde, Türkiye’nin son 10 yılda 55 basamak gerilediğini ifade etmiştir.

Yaptığı konuşmada, seminerin ana gündeminin Türkiye olmasının nedeninin, Türkiye’nin basın özgürlüğünün en kötüye giden ülkeler arasında olması olduğunu ifade eden Tajani, AB üyelik müzakerelerinin başlamasına rağmen, son 10 yılda Türkiye’nin Özgür Basın Endeksinde (FPI- Free Press Index) 55 basamak gerilediğine ve halen basın özgürlüğü alanında dünyanın en kötü ülkeleri arasında yer alan Türkiye’de, sadece 2017 yılında tutuklanan gazeteci sayısının 73 olduğuna dikkat çekmiştir.

Başarısız darbe girişimi sonrasında tutuklanan 155 gazetecinin hâlâ hapishanelerde olmasının ve Uluslararası Af Örgütünün iddialarına göre de 180 medya kuruluşunun kapatılmasının kabul edilemez bir durum olduğunun ve Türkiye’nin Avrupa Birliğinin temel değerlerine arkasını döndüğünün açık bir işareti olduğunun altını çizmiştir.

Tutuklu gazeteci sayısında önde olduğu ileri sürülen Çin, Türkiye ve Mısır.

 

Tajani son olarak da AB’nin kapılarının Türk halkına açık olduğunu, fakat derhal radikal değişiklikler yapılmadığı sürece Türkiye’ye Avrupa Birliğinde yer olmadığının altını çizmiştir.

Basın özgürlüğünün temel haklardan bir tanesi olduğunu ve İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi ile garanti altına alındığına dikkat çeken Tajani, Sınır Tanımayan Gazeteciler tarafından hazırlanan ve 180 ülkeyi kapsayan 2018 Yılı Dünya Basın Endeksine göre medyaya karşı düşmanlığın alarm verici düzeye ulaştığını açıklamış ve bu düşmanlığın siyasi liderler tarafından teşvik edildiğinin altını çizmiştir. Tajani en fazla tutuklu gazetecinin bulunduğu ülkelerin Çin ve Türkiye olduğunu ifade etmiştir.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.