savunmahavacılıkteknolojipolitikaanalizmevduatkriptosağlıkkoronavirüsenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
35,1981
EURO
36,7471
ALTIN
2.968,65
BIST
9.724,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Hafif Yağmurlu
6°C
Ankara
6°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Parçalı Bulutlu
9°C
Pazartesi Yağmurlu
10°C
Salı Yağmurlu
8°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
8°C

Remdesivir İlacı ve Korona Virüs Tedavisi

Remdesivir İlacı ve Korona Virüs Tedavisi
A+
A-

 

Remdesivir İlacı ve
Korona Virüs Tedavisi

 

Yazar: Jon Levine, NEW YORK POST, 25 Nisan 2020

Çeviren: Levent Kağan, Sun Savunma Net, 26 Nisan 2020


COVID-19 hastalığına karşı potansiyel tedavi maksatlı kullanılan Remdesivir ampulü. Kaynak: Ulrich Perrev/Reuters

Gilead İlaç firması tarafından üretilen remdesivir ilacının COVID-19 tedavisindeki etkinliğini test maksadıyla bir proje kapsamında yapılan çalışmalar planlanandan hızlı gitmektedir ve Mayıs ayının başlarında sonuçlanması beklenmektedir.

Projeye liderlik eden Doktor Andre Kalil’in Reuters’e verdiği bilgilere göre; Birleşik Devletler merkezli doktorlar, ilacın yeni korona virüsün neden olduğu COVID-19 hastalığının tedavisinde etkili olabileceğini gösteren anekdotsal (sistematik olmayan verilere dayalı) kanıtlar sonrasında deneme çalışmalarına katılmak isteyen birçok hastayı kaydetmektedir.

Houston Methodist Hastanesi, remdesivir ilacını kullanarak bugüne kadar 41 korona virüs hastasını tedavi etmiş ve birçok hasta da semptomların azalması nedeniyle evlerine gönderilmiştir.

Remdesivir adlı ilaç, araştırmacılar tarafından COVID-19 hastalığına karşı etkili olabileceği ümidiyle kullanılan birçok deneysel ilaçtan bir tanesidir. New York City kentinde durumu oldukça ağır olan birkaç hasta da Leronlimab PRO 140 adlı başka bir ilaç tedavisinin uygulanması sonrasında solunum cihazlarından kurtulmuşlardır. PRO 140, insan bağışıklık sisteminin T lenfositlerinde bulunan CCR5 reseptörüne karşı hedeflenen insancıllaştırılmış bir monoklonal antikordur. HIV enfeksiyonunun tedavisinde potansiyel bir tedavi olarak araştırılmaktadır (Wikipedia).

Leronlimab (PRO 140) Kaynak: CytoDyn

Bugüne kadar sadece ABD’de 50,000’den fazla insanın ölümüne neden olan ölümcül virüse karşı henüz hiçbir aşı veya ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA-Food & Drug Administration) tarafından onaylanmış bir tedavi yöntemi yoktur.

Çevirenin Notları: Yazı aslına sadık kalınarak çevrilmiştir, orijinal metne aşağıdaki link üzerinden erişebilirsiniz.

Sun Savunma Net sitesinde 24 Mart 2020 tarihinde paylaşılan ‘‘Dayanışma Projesi’’ başlıklı yazıda, Dünya Sağlık Örgütü tarafından başlatılan proje kapsamında; daha önce SARS ve MERS ölümcül korona virüs salgınlarında hayvanlarla yapılan çalışmalarda başarılı sonuçlar veren, fakat insanlarda kullanılması henüz onaylanmayan ilaçların dahi muhtemel tedavi yöntemi olarak araştırılacağı ve bu kapsamda; Klorokin ve Hidroksiklorokin, Ritonavir ve Lopinavir, Ritonavir ve Lopinavir+İnterfon Beta ve Remdesivir adlı ilaç ve ilaç kombinasyonlarının kullanılması önerilmiştir.

https://nypost.com/2020/04/25/coronavirus-treatment-drug-trial-running-ahead-of-schedule/

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.