savunmahavacılıkteknolojipolitikaanalizmevduatkriptosağlıkkoronavirüsenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,5424
EURO
36,0063
ALTIN
3.006,41
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Hafif Yağmurlu
16°C
Ankara
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Karla Karışık Yağmurlu
2°C
Pazar Karla Karışık Yağmurlu
1°C
Pazartesi Az Bulutlu
1°C
Salı Az Bulutlu
4°C

MERAKLISINA DOĞRU SELAM DERSLERİ

MERAKLISINA DOĞRU SELAM DERSLERİ

MERAKLISINA DOĞRU SELAM DERSLERİ

Eğer sizi üzen kişilere halâ verebiliyorsanız, bu vicdanınızın sadakasıdır

Ercan Caner, Ankara-Türkiye, 16 Kasım 2016

Selam askeri nezaketin en önemli unsurlarından bir tanesidir. Askeri personel arasında birbirlerine olan saygı ve tanımayı ifade eder. Selamın basit anlamı budur, birçok sivil selamı yanlış  anlamakta ve askerlerin selam hakkında neler hissettiklerini bilmemektedirler. Sivillere göre selam astların üstlerine vermek zorunda oldukları bir ritüeldir.  Oysa selamlar verilir ve alınırlar ve selamlama sadece askeri personele tanınan bir  ayrıcalıktır. Her asker diğerini selamlar. Ordunun en üst kademesinde olan bir  orgeneral rütbesiz bir  erin verdiği selama karşılık vermek zorundadır. Önce astların selam vermesi sadece çok rastlanan bir mantık gereğidir,  tıpkı erkeklerin kapılarda kadınlara yol  vermesi ve gençlerin yaşlılara tanıtılması gibi bir görgü  kuralıdır.

emekli-kadin-asker

Aynanın karşısında gururla poz veren emekli bir kadın asker.

Selam vermek için işaret parmağı şapkanın siperine değene kadar sağ el kaldırılır (şapkasız iken sağ göze değecek kadar). Baş parmak ve diğer parmaklar gergin vaziyettedir, el  ve bilek  düz tutulur. Kol üst kısmı yere paralel vaziyette olmalı ve ve kol  45º açıda olmalıdır. Bakışlar selam verilen kişiye veya bayrağa/sancağa döndürülmelidir. Selam karşılık verilene kadar sürdürülmelidir ve sonra kol sertçe (pantolona vurmadan) yana indirilir. Doğru selam vermek  için bir aynanın karşısında çalışın ve selama asla ilave tatlar katmaya çalışmayın, komik olursunuz. Selam basit olmalıdır. Ne kadar basitse o kadar güzel olur.




Aşağıda bazı hatalı selam örnekleri  görülmektedir.

asker selamı-2

Selam verilirken gülünmez, karşıdan avuç içi görülmez ve parmaklar bitişik olur

asker-selami-3

Selama abartılı anlamlar yüklenmez, selam sade olur, 45º açı ve sol el hataları

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.