ScopeAR tarafından üretilen uygulama ile kendi kendine öğrenme ortamı kullanıcıların hizmetine sunulmaktadır. Firmanın bir eğitim kurumu ile birlikte, artırılmış gerçeklik teknolojisinin eğitimde kullanılmasının etkilerini belirlemek maksadıyla yaptığı deneylerde yaptığı deneylerde, doküman esaslı klasik sınıf ortamı ile artırılmış gerçeklik eğitim uygulaması karşılaştırılmıştır. Farklı eğitim seviyelerinden kişilerin bir su pompasının bakım prosedürünü uyguladığı deney sonucunda geleneksel doküman yöntemini kullanan deneklerin artırılmış gerçeklik uygulamasını kullananlara nazaran dört kat daha fazla hata yaptıkları belirlenmiştir.
ScopeAR firması tarafından geliştirilen bir başka uygulama olan ‘‘Uzak Artırılmış Gerçeklik’’ uygulaması ise alan uzmanlarının uzak yerlerde bulunan teknisyenlerle gerçek zamanlı olarak iletişime geçebilmelerini sağlayan bir işbirliği sistemidir. Birbirlerinden ayrı yerlerde olan uzmanlar ile teknisyenler, video, ses ve 07leri gerçek dünya görüntüsü üzerine bindiren güçlü bir sistem sayesinde işi yapacak olan teknisyenin hata yapma olasılığını ortadan kaldırmaktadır. ScopeAR Uzak Artırılmış Gerçeklik uygulamasının sağladığı avantajlar aşağıda sıralanmıştır:
Arıza sürelerinin kısaltılması – Programsız bakım sürelerini kısaltır. Teknisyenlerin alan uzmanları ile arıza meydana gelir gelmez temas kurması ve gidermesi sistemlerin optimum sürelerde faal muhafaza edilmesini sağlar.
Maliyetlerin azaltılması – Alan uzmanlarının uzak yerlere onarım ve bakım maksadıyla gönderilmeleri yerine bulundukları yerden teknisyenleri yönlendirebilmeleri zaman ve maliyet açılarından büyük avantajlar sağlamaktadır.
Uzmanlık seviyelerinin değerlendirilmesi – Bakım ve onarım esnasındaki faaliyetlerin indirilebilmesi ve sonradan tekrar seyredilebilmesi sayesinde uzmanlar ve teknisyenlerin performansları değerlendirilebilir.